Ny lyckad filtrering vid registrering på Forum

Allt som rör forumets upplägg platsar här!
Användarvisningsbild
Andercz
Site Admin
Inlägg: 1036
Blev medlem: tor nov 20, 2008 8:15 pm
Ort: Märsta

Ny lyckad filtrering vid registrering på Forum

Inlägg av Andercz »

Sedan ett år tillbaka har vi haft en flod av registreringar på vårt forum från företrädesvis Ryssland och Ukraina. Dessa har aldrig haft för avsikt att köpa, sälja eller ställa frågor om JAWA, utan har oftast velat sälja sig själva eller Viagra, elektronik eller liknande.
Att hålla denna anstormning i schack har tagit mer och mer tid i anspråk. Jag har undersökt alla nya registreringar, kollat vart de befinner sig och vad deras angivna hemsidor innehåller. Jag vill ju inte kasta ut barnet med badvattnet, det kan ju faktiskt finnas seriösa JAWA-intresserade även i Ryssland, det vet jag att det finns.

Moderna "robotar" kan numera läsa det bokstavs-och-siffer-schiffer som fanns förut och hindrar inte längre t.ex dessa annonsörer att registrera sig. Därför har vi nu ändrat en säkerhetsfiltrering vid registrering av användarkonto på Forum.


Som sista filtrering, för att få bort automatiska robot-registreringar, ställer vi numera enkla frågor, på svenska, som skall besvaras i skrift, på svenska. För att registreras måste man svara rätt. Det kommer inte att krävas några universitetsbetyg, bara ett svenskt tangentbord.
För att inte utesluta våra nordiska grannar, är somliga svar även godkända på danska och norska.
Skulle någon ändå uppleva problem, hör genast av dig till mig.

Min förhoppning är att detta inte skall ställa till olägenheter för dem som har rent mjöl i påsen.
Det har redan visat sig effektivt, sedan det infördes har det inte registrerats någon enda vilding.

Kör så det ryyker!
Andercz :mrgreen:
Det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke...
Låst