Medlemsmatrikel

Diskussioner, frågor och funderingar kring klubben, styrelsens arbete etc..
Användarvisningsbild
Kent
Inlägg: 71
Blev medlem: tor nov 27, 2008 12:03 am
Ort: Tavelsjö
Kontakt:

Medlemsmatrikel

Inlägg av Kent »

Det var några år sedan den sista medlemsmatrikeln gavs ut så det är kanske något på gång snart.

Ett förslag jag har är att vi i framtiden även tar med ram och motornummer och på så sätt kanske hjälper till att komma närmare en riktig datering av alla de cyklar där det inte finns något fabriksregister att falla tillbaka på.

Det är då givetvis de nummer som står på typ-plåtarna som är intressanta plus modellnumret som sitter på ram och motor. I de fall man har bytt motor är motornumret ointressant som dateringsunderlag men bör tas med också men då med en markering om utbytt motor.
Det skulle också vara till stor hjälp för oss som är intresserade av ändringar, stora som små, i produktionen under tidens gång.
Som säkert de flesta har märkt när det gäller ändringar av detaljer och design råder det en total okunnighet i de flesta fall på grund av att det saknas dokumentation från fabriken.
Själv försöker jag alltid hitta ägare med fordon likt mitt eget när jag stöter på något problem och i dessa fall är id-nummer till stor hjälp. Som det är nu är årsmodellen ofta ett gissat årtal som har lite med verkligheten att göra.
Att få alla att meddela sina nummer omgående blir nog svårt men många bäckar små... och med tiden så kommer vi nog att få ett riktigt informativt register.
En klubb som framgångsrikt har registrerat uppgifter på detta vis är den svenska DKW-Mc Klubben som startade 1985 och idag har register på cyklar ägda av de närmare 1000 personer som har passerat genom klubben under åren. Detta register har hjälpt många med dateringar och till och med har det hänt att någon har hittat igen sin originalmotor som varit utbytt sedan många år.
Originallitteratur hittar man på www.hortlund.se
Hans
Inlägg: 19
Blev medlem: lör nov 24, 2012 5:57 pm
Ort: Skärhamn

Re: Medlemsmatrikel

Inlägg av Hans »

Hej, Kent!

Jag kan glädja dig med att vi i styrelsen har bestämt att sätta igång med arbetet att göra en ny medlemsmatrikel.
Hoppas få den klar i början av 2016. Tyvärr mäktar vi nog inte med att få den så fullödig som vi skulle önska.
Det får räcka med namn och adresser, tycker vi. Att samla in uppgifter på cykelinnehav, ramnummer mm. blir ett allt för omfattande arbete. Dessutom ändras ju dessa uppgifter över tiden, då folk säljer och byter sina fordon.

Vi ses kanske i Tavelsjö nästa sommar!
Hälsningar
Hans G.
Skriv svar