Nya avgasregler

Allt som inte platsar i ovanstående kategorier...
janingvar
Inlägg: 14
Blev medlem: ons apr 09, 2014 10:00 am
Ort: Örnsköldsvik

Nya avgasregler

Inlägg av janingvar »

Hej! Jag har en Monark-Jawa med godkänd ursprungskontroll, men som inte har hunnit besiktigas. Blir den värdelös nu med dom nya reglerna?
Jan-Erik Bylund
Användarvisningsbild
Andercz
Site Admin
Inlägg: 1035
Blev medlem: tor nov 20, 2008 8:15 pm
Ort: Märsta

Re: Nya avgasregler

Inlägg av Andercz »

Nej, det är ingen större skillnad mot tidigare. Din cykel har tagits i bruk, den har alltså varit registrerad tidigare. Du har till och med redan klarat av ursprungskontrollen. Då är det ingenting som skiljer mot tidigare regler.
Hade du däremot köpt en sprillans ny MC i dagarna och tänkt vänta med att registrera den till efter nyår, hade det kanske varit en dålig idé, då den i det fallet inte hade tagits i bruk innan 2017, och då skulle bedömas som en 2017 års modell.

Att däremot registrera en räsermaskin, som aldrig tidigare varit registrerad för gatubruk, det kan bli svårt, eller kanske till och med omöjligt.. Detsamma kanske gäller nya hembyggen, där är jag mer tveksam...

Vad gäller om du importerar ett fordon som varit registrerad i sitt "hemland", har du alla papper i ordning är det inget problem även efter 1a januari 2017. Att registrera en importerad cykel utan papper är nog inte att tänka på, men det är ju svårt även med dagens regler..

OK?

God Jul!

Andercz
Det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke...
janingvar
Inlägg: 14
Blev medlem: ons apr 09, 2014 10:00 am
Ort: Örnsköldsvik

Re: Nya avgasregler

Inlägg av janingvar »

OK! Tack!
God Jul själv o Gott Nytt År!
Skriv svar