Justera koppling

Välkommen tilll Svenska JawaklubbenJustering av koppling

Kopplingsautomaten hittar du bakom höger motorkåpa och kan behöva lite tillsyn då och då. Modellerna kan skilja sig åt något mellan militära och civila versioner samt även mellan årsmodellerna men konstruktionen/funktionen är densamma. Bilden nedan borde fungera i samtliga fall.

Kopplingsautomaten samverkar med växelpedalen och det första lite "tröga" läget på växelpedalen innan växeln hoppar in är (på en väljusterad kopplingsautomat) just själva frikopplingsläget på kopplingsautomaten. En väljusterad motor/koppling går utan problem att växla utan att använda kopplingshandtaget.

Kopplingsautomatiken påverkar en stång som löper tvärs igenom motorn och överför kraften till kopplingslamellerna som sitter bakom vänster motorkåpa.


Har du t ex problem med att växelpedalen känns lite sladdrig eller att växellägena känns odefinierade så börja alltid med att kontrollera/justera kopplingen.


Ett tips, var noga med att torka rent anläggningsytorna mellan block och kåpa innan du monterar tillbaka kåpan på motorn (packning behövs inte).

Kalendarium 2019


16 - 18 AUGUSTI

Årets ÅRSMÖTE och Träff

hålls i  NORBERG i Västmanland.  Platsen är en Caravan Club där det finns stugor för övernattning och en lokal för mötet. Mälardalsgruppen står för arrangemangen.

Mer detaljer meddelas senare..


15 SEPTEMBER

Samling vid Kungälvs Folkets park (snett emot sjukhuset) från kl. 10.30, avfärd 10.45. Vi kör genom Svartedalen och sedan Lilla Edet-Göta och en fin slingrande asfaltväg till Gräfsnäs och därifrån till Vargön och Hunneberg där vi äter lunch på restaurang Spiskupan (valfritt). Vid regn kan vi ta beslut om att skippa gruskörningen i Svartedalen. Alla är välkomna!


21 SEPTEMBER

TVÅTAKTSSVÄNGEN på ORUST


Samling vid Göksäter kl 10 den september.
Vi kör max 10 mil på Orust småvägar.
Fikastund vid Slussens Café.
Kontakt: Hans Gärdeus Tel 0739 811853