1946 Jawa 175

Allt som inte platsar i ovanstående kategorier...
Användarvisningsbild
Kent
Inlägg: 71
Blev medlem: tor nov 27, 2008 12:03 am
Ort: Tavelsjö
Kontakt:

1946 Jawa 175

Inlägg av Kent »

Har funderat några år på att starta den här renoveringstråden men kunde inte hitta några bilder. Tappade min gamla kamera och med den alla foton jag tagit under några år.
Hittade äntligen igen några bilder som jag tagit för cirka åtta år sedan.
Detta är min 1946 Jawa 175 som jag tidigare köpt utanför Karlstad. Den är i stort sett komplett och orörd. Tidigare ägaren tog lös motorn och tänkte bara ha den som en prydnad i garaget efter en kosmetisk rengöring och målning.
Efter att ha frågat Anders Österberg om det skulle vara möjligt att renovera upp den mekaniskt fullt fungerande skick så att den skulle gå att besiktiga och använda på träffar, lovade han att hjälpa mig efter bästa förmåga.
Ett litet problem är att vi hittar ingen litteratur som reparationsböcker och reservdelskataloger till den. Jag har endast hittat en broschyr som ANA gav ut. Har ni tips på en reservdelscykel får ni gärna ringa mig direkt på 070-573 90 31 eller skicka PM.
Ni som var på klubbens 20-årsjubileum här i Tavelsjö minns kanske att den stod lutad i skogen mot ett träd vid infarten till träffplatsen.
Vi kommer allt eftersom det uppstår frågor eller händer något uppdatera tråden i framtiden fram till registreringsbesiktningen när den nu blir.
Bilagor
DSCF1545.jpg
DSCF1490.jpg
Originallitteratur hittar man på www.hortlund.se